Net afgestudeerd?

Dactari Dierenartsencooperatie vindt de jonge dierenarts erg belangrijk. We willen jou als dierenarts, die net begonnen is in de praktijk, zo goed mogelijk ondersteunen. Daar hebben we verschillende diensten voor bedacht.

Wij willen ons steentje bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van alle dierenartsen, dus ook die van jou! Dat jij met je collega’s en bevriende dierenartsen het vak kan vieren. Wij bij Dactari vinden namelijk dat we een prachtig vak beoefenen en dat we dat met zijn allen mógen vieren! Heb je nog meer ideeën over waarmee Dactari jou zou kunnen helpen? Wordt gratis en vrijblijvend lid van Dactari, we horen graag jouw input!

Heb je alles al geregeld?

We hebben een checklist voor je samengesteld om voor jou de administratie na je afstuderen een beetje gemakkelijker te maken. Op deze checklist staan alle stappen die je moet doorlopen voordat je als practicus aan de slag kan.

Wat te doen als je net bent afgestudeerd? Klik hier voor de checklist speciaal voor pas-afgestudeerde dierenartsen

Wil je weten wie jou nog meer kunnen ondersteunen, met welke diergeneeskundige organisaties je te maken krijgt en bij wie je met jouw vragen terecht kan? Er zijn veel collega’s die je willen helpen! In dit overzicht stellen negen diergeneeskundige organisaties zich aan je voor. Daar vind je ook aanwijzingen over hoe je je kan aanmelden bij die organisaties.

Wat doet Dactari voor mij?

We hebben een aantal diensten beschikbaar die jou in het werk als jonge practicus ondersteunen.

  • Dactari Support en Vet Support

Om praktijkeigenaren en dierenartsen te ondersteunen biedt Dactari diverse trainingen en begeleidingstrajecten aan onder andere op het gebied van het inwerken en begeleiden van jonge dierenartsen zoals jij. Een onderdeel van Dactari Support is Vet Support. In dit programma kun je allerlei situaties waar jij in de praktijk tegenaan loopt bespreken met een externe tutor (dierenarts en coach). Meer informatie over Dactari Support en Vet Support vind je hier. Of lees hier hoe een jonge dierenarts het Vet Support-traject heeft ervaren.

  • Nascholingsmogelijkheden

Het is bewezen dat nascholing een practicus helpt om bevlogenheid in het werk te behouden. Het is tenslotte erg leuk en werkt motiverend om te blijven leren! Nascholing is veelal in de vorm van congressen, Webinars en intercollegiaal overleg dierenartsen (IOD). Op het ICOVet-platform kun je allerlei verschillende nascholingsmogelijkheden en verschillende IOD-groepen terugvinden.

Het kan zijn dat je in de master aan de faculteit Diergeneeskunde al een intervisiegroep hebt gevormd. Willen jullie dit na afstuderen voortzetten en hier nascholingspunten voor krijgen? Dat kan! Je kunt je als IOD-groep aanmelden bij ICOVet.

  • PE-veterinair

Ben je benieuwd waar je nascholingspunten worden bijgehouden? En wil je weten welke kwaliteitsregisters worden bijgehouden? Dan ben je bij PE-Veterinair op de goede plek! Via de website van PE-Veterinair kun je voor alle registers, bijvoorbeeld Erkend Paardendierenarts en CKRD, zien wat de instapeisen zijn. Ook vind je daar wat je moet doen om geregistreerd te blijven. Je nascholingen worden niet automatisch bijgehouden. Daarvoor moet je je aanmelden bij PE-Veterinair, dat kan door hier een account aan te maken.

PE-Veterinair streeft naar één centrale plek waar de dierenarts zijn/haar gevolgde scholingen en (verplichte) registraties kan inzien en bijhouden. De dierenarts ziet in het dossier in één oogopslag wat de eisen zijn per register en wat de voortgang is. Via PE-Veterinair heb je dus altijd een compleet en actueel overzicht van jouw bij- en nascholing. Alle geaccrediteerde nascholingen zijn in dit overzicht terug te vinden.

  • Investeringsfonds

Dactari denk graag met haar leden na over hoe we ons werk kunnen blijven verbeteren. Sinds kort kun je als lid van Dactari daarom ook aanspraak maken op het investeringsfonds. Heb je een goed uitgewerkt idee over een nieuwe app waardoor het werk in de praktijk gemakkelijker wordt? Of heb je een idee over hoe nascholing volgens jou het beste ingevuld kan worden en wil je dit idee uitvoeren? Bij Dactari kun je dit allemaal voorstellen. Wie weet is jouw idee een investering waard!

Word lid van Dactari

Ben je overtuigd van de voordelen die ons lidmaatschap je als practicus biedt? Wil je je ook verbinden met andere dierenartsen? Klik onderaan de pagina op de button voor lid worden, vul het aanmeldformulier in en stuur deze naar info@dactari.nl. Wij heten je graag welkom bij de coöperatie!
Voor het jaar 2021 zijn er geen kosten verbonden aan het lidmaatschap van Dactari. Bekijk onze statuten. Wanneer het bestuur je lidmaatschap goedkeurt, ontvang je bericht van ons. Wanneer je lid bent, kun je gebruik maken van het ledenvoordeel en houden wij je vanaf dat moment op de hoogte van alle acties en activiteiten van de coöperatie.

Lid worden