Eén centrale plaats voor uw kwaliteitsregisters

PE-Veterinair is het digitale registratiesysteem voor scholing (nascholing en bijscholing), intercollegiaal overleg dierenartsen (ICOVet), intervisie en werkervaring voor alle dierenartsen in Nederland. PE staat voor Permanente Educatie. PE ondersteund lifelong learning / continuing education, levenslange nascholing voor dierenartsen. 

Dactari Dierenartsencoöperatie is eigenaar van PE-Veterinair; een onafhankelijk systeem waarmee alle dierenartsen het bijhouden van vakkennis en nascholing inzichtelijk kunnen maken en nascholingsaanbieders accreditatie kunnen aanvragen voor hun activiteiten. Diverse registers gebruiken inmiddels PE-Veterinair, waardoor de registratie, wanneer de scholing is geaccrediteerd, eenvoudig wordt gearchiveerd in de verschillende registers. De volgende registers met bijbehorende regelinghouders zijn ondergebracht in PE-Veterinair:

 • Bijhouden Nascholing
 • Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD) – KNMvD
 • Erkende Keuringsdierenarts Paard – Stichting Paard
 • Erkende Paardendierenarts – Stichting Paard
 • Goede Veterinaire Praktijkuitoefening (GVP) Melkgeit – NGZO
 • Salmonella Certificering – NZO

PE-Veterinair voert de administratie en registratie uit voor bovengenoemde registers en het toekennen van accreditatiepunten. De regelinghouder is de instantie die inhoudelijk verantwoordelijk is voor het bepaalde register. Zij bepaalt de registereisen en gaat over de kosten voor (her)registratie. Zijn er kosten verbonden aan (her)registratie, dan ontvangt u bij aanmelding of herregistratie een digitale factuur via PE-Veterinair.

De accreditatiepunten worden automatisch geregistreerd in de drie registers: Bijhouden Nascholing, CKRD en/of Erkende Paardendierenarts. Heeft u een geaccrediteerde, Nederlandse scholing gevolgd, dan komen de accreditatiepunten automatisch in uw dossier; buitenlandse en andere deskundigheidsbevordering voegt u zelf (per register) toe

PE-Veterinair voor de dierenarts

Het bijhouden van de gevolgde nascholing in PE-Veterinair regelt u eenvoudig en snel. Bovendien beschikt PE-Veterinair ook over een app zodat u uw PE-dossier altijd bij de hand heeft.

Aanmelden als dierenarts

Het aanmelden in PE-Veterinair gaat met uw Z Login account. Heeft u nog geen Z login en wilt u een persoonlijk dossier aanmaken op www.pe-veterinair.nl?  Stuur dan een mail naar info@peveterinair.nl en we helpen u graag verder.

In uw persoonlijke dossier kunt u zich aanmelden voor de bovenstaande registers of alleen uw nascholing bijhouden voor uw eigen administratie (bijhouden nascholing). Alle nascholing, die geaccrediteerd is door PE-Veterinair, wordt automatisch in uw dossier vastgelegd.

PE-Veterinair app

Download de PE-Veterinair app in de Apple App Store of de Google Play Store en maak het uzelf makkelijk om uw PE-dossier bij te houden. Met de app kunt u eenvoudig een gevolgde scholing toevoegen en cursussen vinden. U heeft altijd het meest complete scholingsaanbod bij de hand en u ziet in een oogopslag hoe u ervoor staat.

Zo koppelt u de app:

 • Download de PE-veterinair app
 • Log in op PE-Veterinair op de pc
 • Ga naar ‘Mijn gegevens’
 • Ga naar de rubriek ‘Apparaten’
 • Klik op de knop ‘Apparaat koppelen’
 • Op het scherm verschijnt een QR-code
 • Open de app op telefoon of tablet
 • Klik in de app op de knop ‘Scannen’ en scan de QR-code op het pc-scherm
 • Het apparaat is nu gekoppeld aan het PE-Veterinair-account.

Het is op deze manier ook mogelijk om meerdere apparaten te koppelen aan het account. Zie voor meer informatie de help-knop in de PE-Veterinair app.

Aanbieden van nascholing

PE-Veterinair biedt tevens een eenvoudige manier om nascholing te accrediteren. Via PE-Veterinair kunt u als nascholingsaanbieder accreditatie aanvragen voor scholingen, zoals cursussen, e-learningmodules, workshops, symposia, intervisie etc. De dagelijkse uitvoerende taken van het accreditatiebureau voert PE-Veterinair uit op basis van de accreditatie-eisen, zoals opgesteld door de KNMvD.

Heeft u nog geen toegang tot PE-Veterinair en bent u wel geïnteresseerd? Of bent u nascholingsaanbieder en wilt u graag geaccrediteerde scholingen aanbieden? Neem contact met ons op, ook wanneer u andere vragen heb. We zijn te bereiken via info@peveterinair.nl of telefonisch via 088 – 03 21 880 op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar www.pe-veterinair.nl.