Coaching

De term coachen is afkomstig uit de Franse taal en werd gebruikt om een koets of wagen aan te duiden waarmee een persoon vervoerd kon worden. Coaching was de naam voor het besturen van de koets en staat voor het vervoeren van een persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn. 

Dactari Support is er voor werkgevers die hun dierenartsen in de veterinaire praktijk goed willen laten begeleiden of extra support willen geven. Doormiddel van coaching gaat de veterinaire professional, samen met een externe coach, gestructureerd aan de slag met professionele en persoonlijke ontwikkeling. Op die manier krijgt iedere veterinaire professional de support die hij of zij verdient! 

Tijdens een coachgesprek van Dactari Support wordt er vakkundig gekeken naar de huidige situatie: waar sta ik? en wordt er samen met de veterinair professional gezocht naar de gewenste situatie: waar wil ik naartoe?

Hoe gaat dat in z’n werk?

Alle coachtrajecten zijn op maat gemaakt. Er wordt gezamenlijk met de veterinaire professional gekeken naar de hulpvraag. Vervolgens wordt er een plan gemaakt om toe te werken naar concrete (gedrags)veranderingen en hoe deze verankerd kunnen worden in de toekomst. Bij het maken van het plan wordt er gekeken naar de behoeftes van de veterinaire professional.

 

Voor wie?

Voor dierenartsen, paraveterinairen, praktijkmanagers, en alle andere veterinaire professionals die graag aan zichzelf willen werken om zich op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. 

 

Waarom?

Omdat je als veterinaire professional niet alles tegelijk kan, ook al denk je soms dat je dat wel kan. (Constante) drukte en hectiek in de praktijk, bijzondere privésituaties, persoonlijke overtuigingen of ontwikkelingen in je werk zijn allemaal situaties die op een professioneel of persoonlijk vlak (negatief) invloed op jou kunnen hebben. Hierdoor kun je onder andere minder plezier in je werk ervaren, overdag en ’s nachts gaan piekeren, minder zeker van jezelf zijn of een futloos gevoel hebben in de praktijk, maar ook thuis. 

“Tijdens een coachtraject werk je samen met je coach om weer focus te leggen op de dingen die jij als veterinair professional belangrijk vindt, ontdekken hoe jij je potentie volledig kan inzetten in de praktijk en ervaar je meer bevlogenheid en betrokkenheid in het werk dat je doet!”

 

Nazorg

Het veranderen van gedrag en gedragspatronen is niet makkelijk. Het heeft tijd en veel aandacht nodig. Na afloop van het coachtraject heb je geleerd om het geleerde in de praktijk te brengen en om niet terug te vallen in oude patronen. 
Dactari Support helpt ook hier bij. Een half jaar na het afronden van het coachtraject vindt er contactmoment plaats met de coachee om te inventariseren of het gewenst gedrag voldoende verankerd is. Indien er aanvullende coachsessie gewenst zijn kunnen deze los ingepland worden.

Wie ben ik?

Mijn naam is Laura Infanti, toegepast psycholoog met ervaring in de dierenartsenpraktijk als paraveterinair.
Ik zet mijn coachvaardigheden in om veterinaire professionals te ondersteunen in hun ontdekkingsreis naar hun (ontwikkel)behoeftes en hoe deze te bereiken.
Tijdens het coachen streef ik er naar om geen directe en kant en klare oplossingen aan te bieden maar om de juiste vragen te stellen. Op deze manier creëer je ruimte voor groei en ontwikkeling en empower je de coachee om op zoek te gaan naar oplossingen die echt voor die persoon werken.

Maar wat is een toegepast psycholoog eigenlijk? 

Een toegepast psycholoog is een professional die psychologische principes en theorieën gebruikt om problemen op te lossen. Ik zal mij voor dierenartsenpraktijken en voor veterinaire professionals inzetten om op organisatieniveau, maar ook op individueel niveau, vraagstukken te onderzoeken en om vervolgens passend advies te geven. Dit kan doormiddel van het samenstellen een geven van trainingen en workshops of maat of door coaching. 

Toegepast psycholoog of coach? 

De toegepast psycholoog is een expert in gedragsverandering en optimalisatie van een (mentale) gezonde werkomgeving. De toegepast psycholoog is opgeleid om menselijk gedrag te observeren, interpreteren, te verklaren en te beïnvloeden. Dit wordt gedaan door middel van coaching, training, onderzoek en wetenschap. Problemen worden daardoor opgelost of preventief voorkomen. 

Als toegepast psycholoog sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van de NBTP en ben ik gekwalificeerd om mensen te coachen om de gestelde doelen te behalen!

Meer weten over een toegepast psycholoog of over de NBTP? klik op het logo voor meer informatie 

Praktische zaken

  • Bij interesse in een coachtraject vindt er kosteloos een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. 
  • Elk coachtraject wordt op maat gemaakt en is daarom anders. Een gemiddeld coachtraject duurt tussen de drie en vier maanden waarin er ongeveer acht gesprekken plaatsvinden.
  • De gesprekken kunnen overal plaatsvinden, online of fysiek.  
  • Nazorg: een half jaar na het afronden van het coachtraject wordt er contact gezocht met de veterinaire professional om te inventariseren of het gewenste gedrag voldoende verankerd is. Eventuele vervolgsessies kunnen individueel afgenomen worden .

 

Ben je, of ken je een veterinaire professional die op persoonlijk en professioneel vlak zich graag wil

 ontwikkelen? Of heb je gerichte coachvragen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of via info@dactari.nl, en laten wij beginnen met een kop koffie.

Support - interesse in coaching