Trainingen en workshops voor veterinaire professionals 

Willen jij en je team ook werken aan een sterkere en gezondere samenwerking? Elkaars potentie optimaal te benutten? Leren hoe je beter met elkaar kan communiceren en om een veilige werkomgeving te creëren? Volg dan één van de trainingen die wordt aangeboden door Dactari.

 

Dactari Support biedt jou en je team van veterinaire professionals een breed aanbod aan trainingen en workshops

Door een training te volgen van Dactari Support werken jij en je team aan:

 • Het verbeteren van onderlinge communicatie 
 • Omgaan met feedback in het team 
 • De assertiviteit in de dierenartsenpraktijk te vergroten
 • Effectief omgaan met werkstress
 • Teambuilding: bouwen aan een betere samenwerking in het team  
 • Onderzoeken waar de talenten liggen in het team en hoe die benut kunnen worden

Naast teamtrainingen biedt Dactari Support ook trainingen aan voor de individuele veterinaire professionals. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

 • Leiderschap: wat is dat en welk leiderschap stijl heb ik? 
 • Hoe voer ik het beste een functioneringsgesprek? 
 • Hoe houd ik mijn collega’s of medewerkers gemotiveerd? 
 • Motiverende gespreksvoering: hoe doe ik dat? 
 • Waardering: wat is dat en hoe werkt dat op de werkvloer? 
 • Feedback geven: hoe doe ik dat nou echt? 
Daarnaast biedt Dactari Support ook trainingen en voorlichtingen aan gericht op het voorkomen van ongewenste omgangsvormen in de dierenartsenpraktijk. Bekijk hieronder ons aanbod: 
 • Bewust worden van ongewenste omgangsvormen in het team: kan dit wel?  
 • Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer: en nu?
 • VertrouwensContactPersoon: collega’s bijstaan wanneer zij te maken hebben (gehad) met ongewenste omgangsvormen

Meer doen om een beleid te voeren tegen ongewenste omgangsvormen in je praktijk? Via Dactari Support kun je een pool van vertrouwenspersonen beschikbaar stellen voor je team. Hiermee voldoe je aan verplichting volgens de Arbowet om beleid te voeren tegen ongewenste omgangsvormen.  

Klik hier voor meer informatie over de dactari vertrouwenspersoon

Bekijk hier ons trainingen en workshops aanbod

Ongewenste omgangsvormen: Kan dit wel?

Teamtraining waar aandacht geschonken wordt aan de verschillende vormen van ongewenst gedrag en wat dat met mensen doet.
Aan het einde van de training weten de deelnemers wat zij moeten doen op het moment dat hij/zij ongewenste omgangsvormen ervaren of denken te ervaren bij zichzelf en bij anderen.

 • Geschikt voor het gehele team! 
 • Meer doen tegen ongewenste omgangsvormen? Dactari Support faciliteert dierenartsenpraktijken bij het beschikbaar stellen van een vertrouwenspersoon. Meer weten? klik dan hier

 

Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer: en nu?

Deze training is voor leidinggevenden en praktijkmanagers die willen leren hoe om te gaan met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer. 
Tijdens deze training leren deelnemers de communicatievaardigheden die ingezet kunnen worden in het geval van ongewenste omgangsvormen op de werkvloer en leren zij welke stappen zij moeten ondernemen

 

 • Geschikt voor leidinggevende, (hr) managers en praktijkmanagers 
 • Meer doen tegen ongewenste omgangsvormen? Dactari Support faciliteert dierenartsenpraktijken bij het beschikbaar stellen van een vertrouwenspersoon. Meer weten? klik dan hier

 

 

Teambuilding in de dierenartsenpraktijk

De perfecte training voor teamuitjes! 

Tijdens deze training komen verschillende thema’s aan bod zoals het leren van en met elkaar, ontdekken van elkaars kernkwaliteiten en hoe die het beste tot zijn recht komen. Waar liggen de gemiste kansen en hoe kan het team daarop reageren?

In tijden waarin we kampen met een hoge werkdruk en een groot personeelstekort is een goede samenwerking essentieel. Tijdens deze training leren dierenartsen, paraveterinairen en assistentes hoe ze elkaars kennis en vaardigheden het beste in de praktijk kunnen inzetten! 

 

Werk-privébalans: hoe sta je ervoor en hoe kan je die bereiken?

Tijdens deze training leer je wat jouw werk-privébalans is  en hoe jij die kan bereiken. Welke patronen moet je doorbreken om echt te kunnen genieten van je vrije tijd zodat je emotionele en mentale batterij weer volledig opgeladen is?

 • Geschikt voor het gehele team maar ook voor individuele aanmeldingen 

 

 

 

 

Omgaan met kritiek zodat het jou juist sterker maakt

Tijdens deze training leer jij wat kritiek met jou doet en waarom. Je leert hoe je schadelijke gedachtes om kan buigen tot opbouwende gedachtes zodat je van kritiek kan leren. Je leer die emotionele achtbaan te herkennen en je ontwikkelt handvaten om er mee om te kunnen gaan.  

 • Geschikt voor het gehele team maar ook voor individuele aanmeldingen 

Maatwerktrainingen

Je kunt Dactari Support ook inschakelen voor maatwerktrainingen: wat houdt dat precies in? 

Deze trainingen zijn gebaseerd op de behoefte van het team of individu. Samen met de praktijk wordt er gekeken naar de trainingsvraag: waar willen jij en je team aan werken? Waar ligt de ontwikkelbehoefte? Welke doelstellingen moeten behaald worden?
Wanneer de ontwikkelbehoefte bekend is, wordt er een training op maat gemaakt die geschikt is voor het gehele team. 

Agenda

Bekijk hier onze geplande trainingen.

Geïnteresseerd in een training voor jou of je team? 

Wil jij graag een training voor je team? Of ben je geïnteresseerd in een andere training of workshop? Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of via info@dactari.nl

Trainingen