13 okt 2023

Webinar Kwaliteitsborging op de operatiekamer. Wat kunnen we leren van de humane zorg?

Als dierenarts wil je zorgeloos opereren. Daarvoor is het fijn én noodzakelijk als alle processen rondom veiligheid en hygiëne in de operatiekamer goed geregeld zijn. Zo werken jij en jouw medewerkers veilig en gaan patiënten zonder onnodige complicaties naar huis.

Daarnaast is de vraag naar veterinaire zorg de afgelopen jaren sterk gestegen. In combinatie met de krapte op de arbeidsmarkt kan het een uitdaging zijn om je OK planning efficiënt en passend te maken. Hoe kun je meer doen met minder dierenartsen? Anderzijds staat OK-apparatuur in de dierenartspraktijk in vergelijking tot de humane zorg veel te verstoffen. De humane zorg kan ons hier veel over leren. Het slimmer inrichten van je processen en werkwijzen leiden tot een beter gebruik van je capaciteit.

Echter, de twijfels rondom de noodzaak en het nut van de implementatie van richtlijnen is nadrukkelijk aanwezig. Wat kost het en wat levert het op? Hoe verbeter en borg je de kwaliteit van je processen en de veiligheid van de medewerkers?

Bekijk het webinar van maandag 9 oktober terug en leer meer over de best practices in de humane zorg rondom:

  1. Het ontwerp van een operatiekamer
  2. Een veilig leer en werkklimaat en Arbo aspecten
  3. Hygiëne en infectie preventie maatregelen
  4. Planning en roostering

Download hier de slides

09102023_Webinar kwaliteitsborging OK_Zonderland en Van Zeijl