22 juni 2022

Algemene Ledenvergadering & Symposium

Symposium ‘Sta sterk bij veel werk: krijg je werk gedaan in de dierenartsenpraktijk’

Tijdens het symposium zullen drie sprekers je praktische handvaten geven om, ondanks de drukte, staande te blijven in je praktijk. Maartje Zonderland, Stijn Peters en Arjan Broere zullen ieder een interessant onderwerp aansnijden. Hieronder staat in het kort beschreven waar zij wat over gaan vertellen.

Getting things done door Arjan Broere 

Wil je slimmer werken en je productiviteit een flinke boost geven? Getting Things Done® helpt om overzicht en focus op het werk te krijgen. Kom naar de inspiratieworkshop Getting Things Done met meereffect trainer Arjan Broere.

Sinds in 2001 het boek Getting Things Done van David Allen uitkwam, hebben de stevige basis en praktische adviezen van GTD al veel teams, organisaties en afdelingen geholpen aan meer productiviteit. GTD biedt focus en vrijheid om te werken aan de zaken die ertoe doen, zowel professioneel als privé. GTD is een bewezen en wereldwijd gebruikte methode, waardoor je meer kunt bereiken.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door VGZ.

Veterinair capaciteitsmanagement door Maartje Zonderland

Maartje Zonderland helpt zorginstellingen en dierenartspraktijken met procesverbetering, het verlagen van werkdruk en vergroten van toegang voor patiënten en cliënten. Door evidence based principes uit veterinair capaciteitsmanagement toe te passen, ben je beter in staat om op pieken en dalen te anticiperen, overwerk te beperken en op een meer planmatige wijze om te gaan met beschikbare capaciteit. Hierdoor kun je uiteindelijk meer doen met minder dierenartsen. In deze lezing gaat Maartje in op de theorie achter planning en veterinair capaciteitsmanagement en hoe je dit op praktische wijze kunt toepassen in je eigen praktijk.

 

Buitenlandse dierenartsen in Nederland door Stijn Peters

Stijn Peters, dierenarts en eigenaar van Dierenziekenhuis Eindhoven, zal vertellen over zijn ervaring met buitenlandse dierenartsen in de Nederlandse dierenartsenpraktijk. Met meerdere buitenlandse dierenartsen in dienst weet Stijn Peters als geen ander hoe het is om met een team van verschillende nationaliteiten samen te werken in de dierenartsenpraktijk. Welke voor- en nadelen ervaart Stijn? En hoe maakt zijn team deze samenwerking tot een succes?

Borrel met buffet

Aansluitend aan het symposium zal er een kosteloze borrel met buffet plaatsvinden. Zo kun je samen met collega dierenartsen uit het hele land onder het genot van een hapje en drankje gezellig bijkletsen totdat de ALV begint.

Algemene Ledenvergadering

Als lid van Dactari heb jij ook een stem in de besluiten die genomen worden tijdens de ALV, dus zorg dat je erbij bent en laat je stem horen!

De volgende onderwerpen zullen o.a. ter sprake komen tijdens de ALV: 

 • Verantwoording boekjaar 2021 en financiële stand van zaken Dactari 
 • Presentatie nieuw Strategisch Beleidsplan, waar wil Dactari zich de komende jaren op richten en middelen voor vrij maken. 
 • Overzicht lopende projecten 
 • Update Dactari Veterinair Financierings- en Investeringsfonds
 • Bestuursverkiezingen; 1) afscheid Reinard Everts en verkiezing Ad Groenen 2) herverkiezing Hans Smit  

Zodra de vergaderstukken en definitieve agenda van de ALV 2022 beschikbaar zijn, ontvang je per e-mail bericht van ons met de mogelijkheid deze te downloaden. Daarnaast ontvang je dan eventueel verdere informatie over het symposium.

Praktische informatie

 • Datum: Woensdag 22 juni 2022
 • Programma: Symposium 13.30 
                              Borrel met buffet 18.15
                              ALV 19.30
 • Locatie: Stal den Eijck, Utrechtseweg 18, De Bilt
 • Kosten: Gratis voor leden van Dactari, anders €49,95 excl. btw
 • Accreditatiepunten: 3

Meld je snel aan via onderstaand aanmeldformulier, want er zijn maar 100 plekken beschikbaar!