05 jul 2022

Na een af en toe behoorlijk enerverende tijd is er op 22 juni een einde gekomen aan mijn tweede (en laatste) bestuurstermijn voor Dactari Dierenartsencooperatie. Eerst als algemeen bestuurslid en de laatste jaren als penningmeester.

Toen ik acht jaar geleden solliciteerde op de functie van bestuurslid probeerde Dactari (toen nog AUV Dierenartsencooperatie geheten trouwens) nieuwe wegen te vinden om ook in de toekomst relevant te blijven. Dat gebeurde soms met twee stappen vooruit en weer een terug: na 4 jaar werd besloten om de webshop activiteiten (Doc&Booff en later VoormijnDier) te beëindigen. Ondertussen groeide ICOVet langzaam maar zeker uit tot een prachtige en bekende tool om intercollegiaal overleg tussen dierenartsen te faciliteren. Belangrijk, omdat het kunnen door ontwikkelen tot een zelfstandige en vrij denkende professional in mijn ogen cruciaal is om ons vak aantrekkelijk te houden. En hoe fijn is het dat we via ons eigen registratiesysteem (PE-Veterinair) ook aan de buitenwereld kunnen laten zien dat we dergelijke professionals zijn. 

Bij mijn vertrek staat er een stabiele en financieel gezonde coöperatie die ons in de praktijk helpt om het werk leuker en makkelijker te maken. De nieuwste loten aan de Dactari-boom (coaching in de praktijk via Dactari Support en Ons Dactari Fonds) en een nieuw strategisch meerjarenplan dat op de afgelopen ALV is vastgesteld bieden een mooi vertrekpunt voor de toekomst.  Een toekomst die we samen, als leden van een unieke veterinaire coöperatie, vol vertrouwen tegemoet kunnen treden!