01 sep 2020

Open IOD Gastro-enterologie Gezelschapsdieren met Giora van Straten

ICOVet, onderdeel van Dactari Dierenartsencoöperatie, organiseert in samenwerking met SANIMED Veterinary Nutrition dit najaar open IOD-bijeenkomsten voor gezelschapsdierenartsen met als onderwerp gastro-enterologie. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit eigen praktijk over de patiënt met gastro-enterologische problemen: van braken tot diarree en alles wat daar tussen zit. Dr. Giora van Straten geeft hierbij zijn visie als specialist. 

Deze IOD-bijeenkomst organiseren we in drie regio’s:

  • Regio Midden – Wageningen, donderdag 24 september & donderdag 8 oktober
  • Regio Zuid – Someren, dinsdag 29 september & donderdag 15 oktober 
  • Regio Noord – Drachten, maandag 2 november & maandag 9 november

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit eigen praktijk over de patiënt met gastro-enterologische problemen, van braken tot diarree en alles wat daar tussen zit. Tijdens de bijeenkomsten gaan we onder leiding van een gekwalificeerde IOD-begeleider met collega’s en een specialist aan de slag. U bespreekt casuïstiek of vraagstukken uit de praktijk met als doel om verder te leren van elkaars kennis, kunde en ervaring. Dr. Giora van Straten is beide avonden aanwezig en geeft zijn visie als specialist.

Voorbereiding

Bij intercollegiaal overleg gaat het om casuïstiek uit eigen praktijk, daarom vragen we alle deelnemers om minimaal 10 dagen voor de eerste bijeenkomst eigen casuïstiek in te brengen. U kunt hieraan ook foto-, of videobeelden toevoegen. Deze kunnen tijdens de bijeenkomst op het scherm vertoond worden. Het aanleveren van casuïstiek is verplicht voor deelname aan de bijeenkomsten. Dit is nodig om de specialist de gelegenheid te geven zich voor te bereiden op de casuïstiek en op gerichte wijze verdieping kan bieden. Door middel van het aanleveren van een casus of vraagstuk kunt u zelf richting geven aan de onderwerpen en gericht antwoord krijgen op de lastige zaken waar u tegenaan loopt in de praktijk.

Accreditatie

De bijeenkomsten zijn door PE-Veterinair geaccrediteerd met 3 IOD-nascholingspunten per avond, dat zijn dus 6 punten in totaal.

Kosten

  • Dierenartsen met een ICOVet IOD-abonnement: €150,-
  • Dierenartsen zonder een ICOVet IOD-abonnement: €165,-

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW en voor deelname aan twee bijeenkomsten. Aanmelden voor één losse IOD-avond is niet mogelijk

Als vanzelfsprekend houden we ons tijdens de bijeenkomsten strikt aan de geldende RIVM maatregelen m.b.t. hygiëne en afstand houden. 

De bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door: SANIMED Veterinary Nutrition, trotse partner van ICOVet

________________________

SANIMED Veterinary Nutrition combineert wetenschappelijke kennis over de effectiviteit van preventieve voeding en dieettherapie met een langdurige ervaring op het gebied van het produceren van hoogwaardige honden- en kattenvoeding.