07 apr 2021

Nieuwe leden Commissie van Advies Dactari

De leden van Dactari staan via de Commissie van Advies (CvA) op regelmatige basis in direct contact met het bestuur en medewerkers van de coöperatie. De CvA vormt een klankbord, geeft advies en denkt mee over nieuwe projecten. Maak kennis met drie nieuwe leden: Gijs Hofstraat, Tessa Bruinen en Jasper Hetterschijt.

Gijs Hofstraat

Mijn naam is Gijs Hofstraat en inmiddels al weer bijna drie jaar afgestudeerd als Landbouwhuisdierenarts. Opgegroeid in het zuiden van het land ben ik met een omzwerving via het oosten terecht gekomen in het noorden en op dit moment ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Wolvega als rundveedierenarts. Het leuke aan ons werk vind ik de afwisseling en het beter/gezonder maken van dieren zowel op een curatief als preventief gebied. Het mooie aan Dactari vind ik de coöperatieve gedachte erachter: dierenartsen verbinden en helpen hun praktijkuitoefening te optimaliseren. Dit is iets wat ik erg belangrijk vind: samen staan we sterk in deze roerige tijden waar er veel op ons afkomt als dierenarts. Een ander sterk punt van onze coöperatie vind ik de ondersteuning op het gebied van jonge dierenartsen om er voor te zorgen dat de eerste paar jaren als dierenarts en de inwerkperiode goed verlopen.

Tessa Bruinen

Mijn naam is Tessa Bruinen en ik werk sinds 2015 als gezelschapsdierenarts bij Diergezondheidscentrum De Limes, een praktijk met vier vestigingen, veel mogelijkheden en een groot, gezellig team in de omgeving van Utrecht. Het contact met eigenaren van diverse pluimage vind ik het leukst aan ons beroep. De dermatologie en echografie hebben in het bijzonder mijn interesse. Tijdens een minor bestuur en beleid is ook mijn interesse buiten de praktijk gewekt; ik denk graag na over hoe we als beroepsgroep/praktijk/vestiging zaken beter kunnen organiseren. Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend, hond Donna en kat Sushi. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden en mijn familie in het zuiden van het land. Daarnaast hou ik van skiën, Italiaans eten en het maken van verre reizen.

Jasper Hetterschijt

Ik ben werkzaam als practicus landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren bij Dierenartsenpraktijk Boxmeer, een gemengde praktijk met zes dierenartsen. Binnen een samenwerkingsverband met de buurtpraktijk bestaat het totale team uit elf dierenartsen.
Binnen de praktijk in Boxmeer maak ik sinds 2019 deel uit van de maatschap. Na mijn afstuderen in Utrecht (2013) heb ik eerst gewerkt in Duitsland, gevolgd door enkele jaren in het schone Twente, om per 2016 weer terug te keren in de regio waar ik geboren en getogen ben. Met mijn vriendin woon ik samen in Oostrum, vergezeld door enkele huisdieren. Het toetreden tot de Commissie van Advies is mijn eerste serieuze kennismaking met het reilen en zeilen binnen Dactari. De coöperatieve doelstelling van Dactari, de insteek om samen met en voor praktiserende dierenartsen een ondersteunende rol te bieden voor de veterinaire praktijkvoering en het doel om zo samen verder te komen, zijn dingen die me aanspreken en waarvoor ik de komende periode als klankbord voor practici graag een bijdrage wil leveren binnen de CvA. Streven hierbij zal zijn om te komen tot praktisch werkbare en nuchtere adviezen.