17 apr 2020

IOD-digitaal in tijden van corona

Noodgedwongen werkt vrijwel heel Nederland vanuit huis en worden de reguliere processen in dierenartsenpraktijken aangepast om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Nu we elkaar tijdelijk zo min mogelijk fysiek kunnen ontmoeten, biedt de digitale IOD-bijeenkomst een uitkomst.

Voor IOD-digitaal zijn er – als toevoeging op de reguliere IOD-bijeenkomsten – meer zaken om rekening mee te houden. Alle IOD-begeleiders kunnen daarom deelnemen aan de online Training begeleider IOD-digitaal

 

Training begeleider IOD-digitaal

Hebt u de opleiding tot IOD-c begeleider gevolgd of bent u IOD-i begeleider, geef u dan op voor deze training. Na het volgen van deze training bent u bevoegd om ook digitaal IOD-c of IOD-i (afhankelijk van uw vooropleiding) bijeenkomsten te begeleiden. De trainingen zijn op dinsdagmiddag 28 april en donderdagavond 7 mei. De kosten voor de training begeleider IOD-digitaal zijn als volgt: € 60,50 voor ICOVet abonnees en anderen betalen € 67,50.

 

Accreditatieregels IOD-digitaal

Deze accreditatieregels zijn opgesteld zodat ook voor de IOD-digitaal IOD-punten kunnen worden verkregen. Deze hier gestelde eisen zijn beoordeeld door Spaarne Veterinair, ICOVet en het accreditatiebureau van de KNMvD. Dat betekent dat wanneer u IOD-digitaal binnen deze kaders organiseert, ze in aanmerking komen voor IOD-punten. Deze regels blijven van kracht en kunnen ook worden toegepast na de quarantaineperiode.