09 nov 2017

Een helpende hand voor Sint Maarten

Na het natuurgeweld veroorzaakt door zowel orkaan Irma als orkaan Maria, wilde het Dactari-bestuur haar collega’s op Sint-Maarten, onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, graag een hart onder de riem steken.

Op het eiland Sint-Maarten zijn in totaal vier dierenartsenpraktijken te vinden. Eén van deze praktijken werd als gevolg van de omstandigheden volledig leeggeroofd en één zodanig beschadigd dat het behandelen van dieren hier niet meer mogelijk was. De andere twee praktijken hebben de orkanen gelukkig redelijk goed doorstaan.

Het bestuur heeft ervoor gekozen geen geld rechtstreeks te doneren, maar praktijken te voorzien van de hoogst nodige medische hulpmiddelen voor de duur van een kwartaal. In samenwerking met Henry Schein is er een pakket samengesteld, met hierin de hoogst nodige medische hulpmiddelen om dieren in de praktijk te behandelen. Niet alleen heeft Henry Schein het logistieke deel voor zijn rekening genomen, ook hebben ze een mooie korting gegeven op de producten die opgestuurd zijn.

            

Bij de ontvangst van het pakket zijn de medewerkers van alle vier de praktijken op Sint-Maarten bij elkaar gekomen om de producten in goede harmonie te verdelen. Hopelijk kunnen onze collega’s op Sint-Maarten zo weer even vooruit in de behandeling van dieren in de praktijk. Wij wensen hen veel geluk toe.