04 jan 2023

Even Voorstellen: Ellen Bijkerk

Hallo iedereen, mijn naam is Ellen Bijkerk en ik zit in mijn laatste masterjaar van Geneeskunde van Gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht. Ik vind de klinische kant hiervan ontzettend leuk en zal daarom waarschijnlijk mijn eerste periode na afstuderen werkzaam worden in de praktijk. Maar omdat mijn interesses ook breder liggen dan Diergeneeskunde heb ik gekozen voor de track Bestuur en Beleid. Hiervoor mocht ik een stage lopen bij een bedrijf die aansloot op mijn interessegebied. Daarom zal ik vanaf 2 januari 12 weken onderdeel uitmaken van het team bij Dactari!

Ik wilde mij met name bezighouden met mentale aspecten bij het werk van de veterinaire practicus en andere professionals en Dactari biedt hiervoor een perfecte omgeving. De focus zal liggen op het in kaart brengen van de resultaten uit hun recente analyse, waar omstandigheden die het werk lastig maken naar boven zijn gekomen. Ik zal me goed kunnen ontwikkelen in hoe deze vraagstukken concreet worden gemaakt zodat er een plan kan worden opgezet. Het lijkt mij ontzettend leerzaam en uitdagend om hiermee aan de slag te gaan. Ik ben blij dat er binnen mijn studie zo’n kans is om met dit soort belangrijke vraagstukken te werken en kijk ontzettend uit naar de aankomende periode!

Ik kom uit Veenendaal maar woon al langere tijd in Utrecht, waar ik heel fijn zit met twee lieve katten. Ik ben erg sportief en zal wellicht ook eens een keer op de racefiets naar stage gaan. Daarnaast ben ik nog actief bij een studentenroeivereniging, waar ik op nationaal maar ook internationaal niveau als stuur meedoe aan wedstrijden.

En Maartje Huitink

Hallo allemaal,

Mijn naam is Maartje Huitink. Ik ben 24 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Heteren (een klein dorpje tussen Nijmegen en Arnhem in).

In mijn vrije tijd rijd ik graag paard op mijn Fries, Hobke. Alweer 5 jaar geleden ben ik naar het mooie Utrecht verhuisd en inmiddels zit ik in het tweede jaar van de master Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren en Veterinaire Volksgezondheid. Later wil ik graag veearts worden, maar ik ben ook heel benieuwd wat het vakgebied buiten de praktijk behelst. Daarom volg ik binnen de studie Diergeneeskunde de track Bestuur en Beleid en ga ik van januari tot en met maart stage lopen bij Dactari.

Binnen Dactari zal ik mij bezig houden met het aspirant lidmaatschap, wat de coöperatie graag als alternatief voor het gewone, of het buitengewone lidmaatschap wil gaan aanbieden aan studenten Diergeneeskunde. Ik zal analyseren waar precies de behoeften van de studenten liggen met betrekking tot dit lidmaatschap en de resultaten van deze analyse omzetten in een plan van aanpak. Ook ga ik het inmiddels welbekende webinar ‘Papieren Tijgers en Paarse Krokodillen’ organiseren. Dit is een bijeenkomst die bedoeld is om studenten en

jonge dierenartsen die in Nederland (willen gaan) werken te informeren over wat verschillende veterinaire organisaties voor hen kunnen betekenen. Ik verheug mij erop op mij tijdens mijn stage op deze projecten te storten, Dactari te ondersteunen en meer te leren over het omzetten van een vraagstuk in een beleidsplan.

Ik kijk uit naar mijn stage bij Dactari en kom u de aankomende drie maanden wellicht tegen op kantoor, aan de telefoon of via e-mail. Hopelijk tot ziens!