01 feb 2018

Bedankt voor een geslaagd symposium privacywetgeving!

Op woensdag 31 januari organiseerden Dactari en Detron, onze partner in ICT dienstverlening, een symposium om praktijken te informeren over de nieuwe privacywetgeving. Op deze avond waren medewerkers van dierenartsenpraktijken uit het hele land aanwezig om zich voor te bereiden op de noodzakelijke veranderingen in de praktijk. Met een volle zaal met geïnteresseerden en enthousiaste sprekers, is er deze avond de eerste stap gezet om de praktijken voor te bereiden op de komende veranderingen in privacywetgeving. Dactari wil alle aanwezigen en sprekers bedanken voor hun komst en bijdrage.

IT-beveiligingsexpert Brenno de Winter neemt de aanwezigen mee in de nieuwe wetgeving.

Het symposium werd voorgezeten door Hans Smit van Diergezondheidscentrum Boven Veluwe. Tijdens het symposium zijn meerdere experts aan het woord geweest. IT-beveiligingsexpert Brenno de Winter heeft gesproken over de aankomende veranderingen in het verzamelen en bewaren van persoonsgegevens. Met sprekende voorbeelden maakte hij duidelijk wat de gedachtegang is achter deze nieuwe privacywet en wat deze veranderingen betekenen voor de ondernemer.

 

 

Na een korte pauze spitste IT-consultant Wouter Kerkhof dit verhaal verder toe op de dierenartsenpraktijk. Met zijn bezoek aan meerdere praktijken heeft Wouter een beeld kunnen schetsen van de risico’s die voorkomen in de praktijk en hoe deze opgepakt kunnen worden. Na de presentaties van beide experts heeft er een paneldiscussie plaatsgevonden waarbij het publiek de mogelijkheid kreeg vragen te stellen aan Wouter Kerkhof, Eline van Grinsven (Animana) en een jurist van Detron. Uit de antwoorden kwamen al direct een aantal concrete tips en aandachtspunten waarmee men van start kan gaan.

Dactari directeur Jeroen van Dam overhandigt Dianne Kersten de waardecheque voor een AVG-scan.

Aan het einde van het symposium zijn twee AVG-scans verloot onder de aanwezigen op het symposium. De gelukkige winnaars van deze scans zijn Dianne Kersten van éénPK en Caroline Stelma van Sterkliniek Dierenartsen Arnhem. Bij beide praktijken zal Wouter Kerkhof een AVG-scan uitvoeren waarbij de registratie van klant- en patiëntgegevens onder de loep wordt genomen. Aan de hand hiervan zal Wouter een advies uitbrengen met hierin een stappenplan om te voldoen aan de privacywetgeving die vanaf 25 mei 2018 wordt gehandhaafd.

 

Heeft u interesse in een AVG-scan voor uw praktijk? Lees meer over de mogelijkheden op onze pagina over de privacywet. Door middel van deze scan kunt u uw praktijk AVG-klaar maken. Een tweede aspect naast het opstellen en naleven van procedures is het regelen van een beveiligde ICT-omgeving. Dactari kan u hier, samen met onze partner in ICT dienstverlening Detron, mee helpen. Lees meer over de oplossingen van Detron.