03 apr 2021

Dagmar koos voor een stage bij Dactari

Bij Dactari Dierenartsencoöperatie hebben we altijd plek voor enthousiaste stagestudenten voor een bestuur- en beleidstage. Dagmar Joostema koos ook voor een uitdagende, vernieuwende en leerzame stage bij Dactari.

Mijn naam is Dagmar Joostema en ik ben masterstudent Landbouwhuisdieren en Veterinaire Volksgezondheid aan de Universiteit Utrecht. Om mijn horizon te verbreden, heb ik gekozen om, naast de klinische kant van de diergeneeskunde, binnen de master de Bestuur en Beleid track te doen. Sinds 22 maart ben ik als onderdeel van deze track stagiaire bij Dactari. De komende 12 weken kunt u mij dus tegenkomen via de mail of telefoon!

Graag zou ik me gedurende deze periode ontwikkelen in zowel de interne als externe communicatie en zou ik graag leren hoe een vraagstuk binnen het werkveld omgezet wordt in een actie. Hiervoor zit ik bij Dactari op de goede plek! Tijdens mijn stage houd ik mij voornamelijk bezig met werkzaamheden op het ICO-vet platform en dan met name de Start-up Intervisie en Reboot. Deze is in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht opgezet om nieuwe, enthousiaste dierenartsen een boost te geven. Ook huidige intervisiegroepen die hun groep graag een boost willen geven, kunnen hier gebruik van maken. Daarnaast ga ik me ook met het nieuwe scholingsprogramma voor de Salmonella-certificering van dierenartsen bezig houden. Deze stage is het laatste gedeelte van mijn opleiding voordat ik afstudeer. Ik ben momenteel bezig met solliciteren, want ik kan niet wachten om als dierenarts aan de slag te gaan. Maar eerst ben ik dus nog onderdeel van het super gezellige team bij Dactari, waar ik ook erg blij mee ben!

Ik kom uit het mooie Friesland, en geniet hier onder andere van lange wandelingen op de zeedijk, waar je op een heldere dag uit kunt kijken naar Terschelling en Ameland, en alle mooie waddenvogels kunt spotten.