08 okt 2018

Dactari steunt Science4Animals:
fundamenteel onderzoek naar het welzijn van dieren.

Kent u Stichting Science4Animals al? Deze stichting heeft als doel om fondsen te verzamelen voor onderzoek naar het welzijn van gezelschapsdieren, paarden, dierentuindieren en pet-exoten. Dactari steunt dit initiatief om fundamenteel onderzoek te bevorderen om hiermee in de toekomst steeds meer aandoeningen te kunnen voorkomen.

Afgelopen donderdag 4 oktober 2018 is de website van Stichting Science4Animals gelanceerd. Graag brengen wij dit initiatief en de website onder de aandacht van onze leden. Stichting Science4Animals heeft als ideaal om dieren gezond te houden en de kwaliteit van leven van dieren te bevorderen. Op de website van de stichting www.science4animals.nl vindt u meer informatie over de huidige projecten en de stichting zelf.

Science4animals
De voorzitter van de stichting (dr. David van Doorn) reikt de eerste cheque uit aan dr. Wilbert Pellikaan.

Science4Animals heeft op Werelddierendag de eerste beurs uit kunnen reiken ter bevordering van het project “maagdarmgezondheid van paarden”. De beurs vertegenwoordigt een waarde van 1500 euro en werd overhandigd in de vorm van een cheque aan Dr. Wilbert Pellikaan van de Animal Nutrition Group (Wageningen Universiteit).

Dr. Pellikaan werkt samen met andere onderzoekers en studenten van verschillende universiteiten onder andere aan de validatie van een in-vitro model waarin de effecten van voeding op de gevormde gassen in het maagdarmkanaal van paarden bestudeerd kunnen worden.

Draagt u graag bij aan de ontplooiing van deze stichting? U kunt de stichting ondersteunen door te doneren, de Facebook-pagina te volgen of door u via de website in te schrijven voor de nieuwsbrief. Door de stichting te volgen helpt u Science4Animals bij de werving van sponsoren en het uitdragen van de missie om onderzoek ten behoeve van diergezondheid mogelijk te maken.