Brand- en vluchtveiligheid

Het lijkt misschien niet zo heel belangrijk, maar toch dienen uw blusmiddelen (draagbare blustoestellen en de haspels) ieder jaar gecontroleerd te worden. Waarschijnlijk is dit ook een eis vanuit uw verzekeraar. Dactari snapt heel goed dat dit niet iets is waar u dagelijks mee bezig bent. Om deze reden is de coöperatie een samenwerking aangegaan met Saval. Zij hebben ruim 90 jaar ervaring op het gebied van brand- en vluchtveiligheid. Ruim 200 medewerkers zijn dagelijks in het hele land bezig met het controleren, onderhouden, produceren en plaatsen van alles wat te maken heeft met de veiligheid in bedrijven.

Als Dactari lid ontvangt u aantrekkelijke kortingen:Saval brandblusser

 • 20% korting op aanschaf van nieuwe en/of vervangende blusmiddelen;
 • speciale prijzen voor het laten doen van de jaarlijkse controles;
 • 10% extra korting wanneer u naast brandblussers ook brandslanghaspels of noodverlichtingsarmaturen laat controleren;
 • 15% extra korting (op basisprijs) wanneer u controles op alle drie de categorieën laat uitvoeren

BHV opleidingen

Hiernaast biedt Saval zowel de basiscursus BHV als herhalingscursus BHV aan voor onze leden. Overweegt u om binnenkort een BHV-cursus te volgen? Neem een kijkje in de agenda van Saval en sluit aan bij een cursusdag bij u in de regio.

Een BHV-cursus kan individueel gevolgd worden, maar ook met de gehele praktijk (een leuk idee voor teambuilding!). Saval biedt gespecialiseerde trainingen voor praktijken. Het is ook mogelijk om met een aantal praktijken samen een groepstraining te organiseren. Dactari kan u hierbij ondersteunen! Wilt u meer informatie over de BHV-cursus van Saval? Neem gerust contact op met Dactari om de mogelijkheden te bespreken of meld u direct aan via onze voordeelpagina en laat u adviseren door een adviseur van Saval.

Wat kan Saval nog meer voor u betekenen?

Naast de standaard genoemde controle processen krijgt u ook een aantrekkelijke prijs op de volgende diensten:

 • Onderhoud van keerkleppen (legionella preventie);
 • Controle elektrische arbeidsmiddelen (alles met een stekker);
 • Controle op de verbandtrommels;
 • Controle op de rookmelders op batterij.
 • Levering Arbo materialen (w.o. rookmelders, blusdekens, verbanddozen, AED’s, veiligheidssignalering, noodverlichting etc.)

Wat is er nog meer belangrijk?

 • Saval is ISO9001 gecertificeerd;
 • Saval werkt uitsluitend met gecertificeerd personeel (meer info op de website van Saval);
 • U ontvangt een certificaat van de keuring;
 • Saval verleent structureel sponsoring aan Stichting Kind & Brandwond;

Waarom heeft Dactari voor Saval gekozen?

Uw belang is ons belang! Wij willen uitsluitend onze naam verbinden aan partijen die hun dienstverlening waar kunnen maken voor een aantrekkelijke prijs. Daarnaast was er nog één punt van doorslaggevend belang: het milieu. Saval heeft het behoud van het milieu ook hoog in het vaandel staan. Wanneer er brand is, moet deze effectief geblust worden, dat is beter voor het milieu dan het laten uitbranden. Maar gelukkig worden de meeste van de handblussers nooit gebruikt. Toch geven deze afval doordat het blusschuim 1x per 5 jaar moet worden vervangen. Saval heeft daarom de Bioclass-SC HR schuimblusser ontwikkeld met het blusschuim in een separate container in de handblusser welke apart vervangen kan worden. Op deze manier hoeft niet de hele brandblusser vervangen te worden, alleen het blusschuim. Op deze manier wordt het milieu dus minder belast!

Omdat u alles goed beveiligd wilt hebben in de praktijk (denk daarbij aan de dure kapitaalgoederen zoals röntgenapparatuur en computers, maar zeker ook aan patiënten die een nachtje over moeten blijven) is automatische branddetectie van het gootste belang. Saval kan u hierbij adviseren! Zij begeleiden het hele proces van tekening tot inbedrijfsstelling. Dat is natuurlijk niet het enige waarin zij de Nederlandse dierenartspraktijken kunnen ondersteunen. Juist door de landelijke dekking is Saval in staat om zeer doeltreffend de blusmiddelen en de vluchtwegbeveiliging te controleren in de praktijk. Daarnaast zijn de medewerkers van Saval ook expert in het controleren van “alles waar een stekker aan zit”: de meeste branden beginnen nou eenmaal bij elektrische apparatuur.

Meer informatie over de diensten van Saval?