Hoe neem je contact op met de vertrouwenspersoon? 

Je hebt te maken gehad met ongewenste omgangsvormen, of je twijfelt hierover, en je wilt dit graag bespreken. Volg hiervoor onderstaande stappen: 

  1. Bespreek het voorgeval met je leidinggevende of, indien aanwezig, de VCP (VertrouwensContactPersoon) in jouw organisatie. 
  2. Ervaar je het contact opnemen bij je leidinggevende of de VCP als lastig, ongemakkelijk of onprettig? Wil je liever in gesprek gaan met iemand buiten je organisatie? Dan kun je uit de pool van vertrouwenspersonen contact zoeken met een vertrouwenspersoon naar keuze. 
  3. Kies uit de pool een vertrouwenspersoon waar jij je het meest prettig bij voelt.
  4. Gebruik het telefoonnummer om de vertrouwenspersoon de appen of te bellen (op werkdagen van maandag t/m vrijdag) .
    *De gegevens van de vertrouwenspersonen kun je vinden op de flyer in je praktijk of op het visitekaartje die je hebt ontvangen. Ben je de contactgegevens kwijt? Neem dan contact op met laura@dactari.nl 

Wat gebeurt er nadat ik contact opneem met een vertrouwenspersoon?

Als je contact opneemt zal de vertrouwenspersoon eerst zijn/haar rol uitleggen en wordt er aan jou gevraagd bij welke praktijk je werkzaam bent. Daarna krijg jij de ruimte om je verhaal te delen. Alle gesprekken met de vertrouwenspersoon zijn vertrouwelijk, jouw gegevens worden niet met derden gedeeld. Wanneer het beeld van de klacht duidelijk is, is de volgende stap om, samen met de vertrouwenspersoon, de mogelijke oplossingen te verkennen waar jij het het fijnst bij voelt.

Is het langer geleden (maximaal 2 jaar) dat er zich ongewenste omgangsvormen hebben voorgedaan? Dan kun je alsnog contact opnemen met de leidinggevende, VCP of vertrouwenspersoon om jouw verhaal te delen.

Onze pool van vertrouwenspersonen

Mariëtte Mooij
Marcel Boshuizen
Angela van Buuren-Evers