9 oktober 2023

Webinar Kwaliteitsborging op de operatiekamer. Wat kunnen we leren van de humane zorg?

Als dierenarts wil je zorgeloos opereren. Daarvoor is het fijn én noodzakelijk als alle processen rondom veiligheid en hygiëne in de operatiekamer goed geregeld zijn. Zo werken jij en jouw medewerkers veilig en gaan patiënten zonder onnodige complicaties naar huis.

Daarnaast is de vraag naar veterinaire zorg de afgelopen jaren sterk gestegen. In combinatie met de krapte op de arbeidsmarkt kan het een uitdaging zijn om je OK planning efficiënt en passend te maken. Hoe kun je meer doen met minder dierenartsen? Anderzijds staat OK-apparatuur in de dierenartspraktijk in vergelijking tot de humane zorg veel te verstoffen. De humane zorg kan ons hier veel over leren. Het slimmer inrichten van je processen en werkwijzen leiden tot een beter gebruik van je capaciteit.

Echter, de twijfels rondom de noodzaak en het nut van de implementatie van richtlijnen is nadrukkelijk aanwezig. Wat kost het en wat levert het op? Hoe verbeter en borg je de kwaliteit van je processen en de veiligheid van de medewerkers?

In dit webinar vertellen we meer over de best practices in de humane zorg rondom:

  1. Het ontwerp van een operatiekamer
  2. Een veilig leer en werkklimaat en Arbo aspecten
  3. Hygiëne en infectie preventie maatregelen
  4. Planning en roostering

Het webinar wordt verzorgd door:

  1. Marion Creemers, klinisch Expert, verbeter manager Medtronic en voormalig OK manager St Anna Ziekenhuis Geldrop
  2. Maartje Zonderland, expert Veterinair Capaciteitsmanagement en planning

Luister kosteloos en laat je inspireren. Neem ook eens een kijkje op de website van Maartje en haar collega: Diergeneeskunde (z-vz.nl) en laat je overtuigen door de referenties.

Het Webinar vindt plaats op maandag 9 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Aanmelden Webinar Kwaliteitsborging op de operatiekamer.

Let op: Je inschrijving wordt alleen doorgezet als je alle verplichten velden hebt gevuld. Hierna ontvang je een melding en later een mail. Controleer ook je ongewenste mailbox

Gegevens(Vereist)
Dactari lidmaatschap(Vereist)
Let op: Je inschrijving wordt alleen doorgezet als je alle verplichten velden hebt gevuld. Hierna ontvang je een melding en later een mail. Controleer ook je ongewenste mailbox
Hoe heb je gehoord het webinar?(Vereist)