18 januari 2023

Door de vele aanmeldingen wordt deze training ook op woensdag 18 januari gegeven! Wil jij erbij zijn?

Meld je dan aan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. 

Omgaan met kritiek zodat het jou juist sterker maakt

Kritiek ontvangen van klanten of collega’s is nooit leuk. Je krijgt op deze manier te horen dat je niet voldoet aan de verwachtingen van iemand anders en dit raakt je diep. Waarom? Omdat het een voorteken kan zijn voor afwijzing en in de steek gelaten worden. Dit gevoel is niet raar als je bedenkt dat de overlevingskansen van onze voorouders bij afwijzing vrij klein waren. Een plek in de gemeenschap was zeer belangrijk om te kunnen overleven.

Vandaag de dag zit de wereld in veel opzichten anders in elkaar en zijn je overlevingskansen niet afhankelijk van een plek in de gemeenschap. En toch kan kritiek je diep raken. Je kan je er onzeker door gaan voelen en gaan twijfelen over je kennis en vaardigheden: kan ik dit wel? Wanneer het je diep raakt dan ga je piekeren over de gebeurtenis. Wellicht doe je dit niet alleen op het werk, maar breng je dit gevoel mee naar huis, met alle gevolgen van dien.

Vat het niet persoonlijk op maar…

Kritiek op het werk is vaak gericht op wat je doet en niet op wie je bent. En toch kunnen wij het echt wel persoonlijk opvatten. Hoe je omgaat met kritiek heeft dan ook veel met je persoonlijkheid te maken. Emotioneel stabiele mensen zijn makkelijker in staat om te relativeren en kritiek en gebeurtenissen in hun context te plaatsen. Dit geldt niet voor mensen die meer vanuit hun emotie reageren, deze mensen:

  • Ervaren kritiek meer persoonlijk
  • Brengen hun eigen kunde in twijfel 
  • Hebben sneller de neiging om de schuld op zich te nemen
  • Ervaren in het algemeen meer stress en
  • Vinden het lastiger om situaties los te laten.

Tijdens deze training leer je meer over wat kritiek en afwijzing is en over wat het met jou doet. Je krijgt bovendien handige handvatten die je in de toekomst kan inzetten om er beter mee om te kunnen gaan.

Hieronder praktische info over de training:
Datum: 18 januari 
Plaats: Regio Utrecht
Tijd: vanaf 13.00 (Lunch inbegrepen!)
Nascholingspunten: 3 nascholingspunten 
Kosten: €195,00 excl. 21% btw. (€235,95 incl. btw)

Ben je geïnteresseerd en wil jij je hiervoor graag aanmelden? dat kan via onderstaand formulier. 

Inschrijven kan tot en met maandag 9 januari.