28 oktober 2021

Ready, Vet, Go!

Foto is genomen voor de Coronapandemie

Ready, Vet, Go! met als doel het versoepelen van de overgang van faculteit naar de veterinaire praktijk, staat op donderdagmiddag 28 oktober 2021 van 14.00 – 20.00 uur weer op de agenda. Hét evenement voor zowel studenten als jonge dierenartsen. Waarom zou je hierbij aanwezig moeten en willen zijn?

Volgens Cornélie Westermann, onderwijsdirecteur Master diergeneeskunde zou iedere jonge dierenarts aanwezig moeten zijn bij Ready, Vet, Go! “Je kunt wat brengen én wat halen: het is de beste manier om jouw ervaringen tot groot nut te maken voor de studenten én de workshops helpen je zelf ook om grip te krijgen en te houden op jouw werk en jouw problematiek. En wie weet vind je die leuke aanstaande collega wel met het speeddaten. ”

Eliane Martens, assessor D.S.K., vult aan: “Het is voor studenten een mooie manier om uit de eerste hand te weten te komen hoe het echt is om te werken in de veterinaire praktijk. Wat zijn de hoogtepunten en mooie verhalen, maar ook wat zijn de valkuilen waar jonge dierenartsen tegenaan gelopen zijn. Hoe hebben zij dat aangepakt? Wat hebben zij daarvan geleerd? Daarnaast zijn de workshops super nuttig om de praktische zaken te leren die er bij het werk komen kijken.”

Beide zijn het erover eens dat juist de connectie tussen student en jonge dierenarts belangrijk is. Dat maakt dat het speeddaten naast de workshops een van de vaste terugkerende onderdelen van Ready, Vet, Go! is. Cornelie: “Door de speeddates kun je op een snelle manier veel dierenartsen leren kennen en de dierenartsen leren studenten kennen; met degenen waarmee je een klik voelt kun je later uitgebreider kennismaken. Door verhalen te delen kan de overgang worden verkleind. Natuurlijk zijn de eerste stappen op de arbeidsmarkt spannend, juist door het daar met elkaar over te hebben wordt de spanning minder. De jonge dierenarts kan zich beter voorbereiden op wat er komen gaat.”

Wat onderscheidt RVG van andere activiteiten? Cornélie: “Het is de combinatie van praktische informatie, mentale begeleiding en op een handige en ludieke manier kennis maken met veel dierenartsen. Het is zo opgebouwd dat het voor elk jaar master erg interessant is en dat ook jonge dierenartsen er wat aan hebben. Alles is erop gericht dat je met de juiste bagage en vol goede moed aan het werk kan en kan blijven genieten van het prachtige dierenartsenvak.”

Ready, Vet, Go! is een initiatief van de Faculteit Diergeneeskunde, D.S.K., Platform Jonge Dierenartsen en Dactari Dierenartsencooperatie. Dactari levert naast een bijdrage aan de organisatie ook een bijdrage aan de workshops.  Het vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Het bekende Androculus is waar het evenement zal plaatsvinden en wordt afgesloten met een pubquiz en een diner.

Eliane benadrukt: “We zijn vanuit de organisatie heel blij dat het mogelijk is om weer fysiek bij elkaar komen. Eindelijk weer weg achter het laptopscherm om een workshop te volgen.” Cornelie sluit af met “Kom ook en geniet van de ouderwetse veterinaire gezelligheid!”

Opgeven kan via het inschrijfformulier

Dierenartsen krijgen 2 accreditatiepunten en studenten ontvangen capita selecta punten