Nascholing | 8 november 2018

De neurologische patiënt met drs. Quirine Stassen (Utrecht)

Helaas zit deze open IOD-bijeenkomst vol en kunt u zich niet meer aanmelden. Kijk voor de andere open IOD-bijeenkomsten in de agenda van ICOVet.

ICOVet organiseert dit jaar, op 4 oktober en 8 november 2018, voor gezelschapsdierenartsen regionale IOD-bijeenkomsten met als onderwerp ‘De neurologische patiënt’. Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op het neurologisch onderzoek, epilepsie en dementie. Tevens bespreken we, onder leiding van een erkende IOD-begeleider en drs. Quirine Stassen, casuïstiek/vraagstukken uit de eigen praktijk.

Omschrijving

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit uw eigen praktijk over de neurologische patiënt. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u vragen voor de specialist inleveren, zoals:

  • Welke diagnostisch en therapeutisch plan maak je voor een dier met acute parese/paralyse van de achterhand?
  • Tremoren bij jouw patiënten, hoe ga je daarmee om?
  • Welke behandeling pas ik toe bij een hond met primaire epilepsie?

Daarnaast wordt er tijdens de twee bijeenkomsten dieper ingegaan op de volgende onderwerpen:

Neurologisch onderzoek
Waar moet je op letten bij het uitvoeren van een neurologisch onderzoek en hoe stel je de DDx op? De eerste bijeenkomst staat het neurologisch onderzoek centraal. Drs. Quirine Stassen, dierenarts-specialist interne geneeskunde van gezelschapsdieren en Diplomate van het ECVIM, start met een demonstratie van het onderzoek. Dit biedt u de gelegenheid om aan te geven waar u tegenaan loopt, vragen te stellen en zelf eventuele handelingen te oefenen met het advies van Quirine. De tweede helft van de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan eigen ingebrachte vragen/casuïstiek.

Epilepsie en dementie
Epilepsie en dementie zijn aandoeningen die we regelmatig tegenkomen in de praktijk. Hoe stel je de waarschijnlijkheidsdiagnose van deze aandoeningen? Wat zijn de oorzaken? En wat kunnen we doen om de symptomen te verlichten? Tijdens de tweede bijeenkomst zal drs. Quirine Stassen beginnen met een korte interactieve lezing over epilepsie en dementie. Aansluitend aan de lezing bespreekt u samen met collega’s casuïstiek/vraagstukken uit de praktijk met als doel om te leren van elkaars kennis/kunde en ervaring.

Accreditatie

De bijeenkomsten zijn door PE-Veterinair geaccrediteerd met 3 IOD-nascholingspunten per bijeenkomst.

Locatie, datum & tijd

Faculteit Diergeneeskunde Utrecht, Yalelaan 1, 3584 CL Utrecht
Donderdag 4 oktober en 8 november 2018, 19.00 – 22.00 uur

Kosten

  • Dierenartsen met een ICOVet IOD-abonnement: €140,-
  • Dierenartsen zonder een ICOVet IOD-abonnement: €155,-

*Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW en voor deelname aan twee bijeenkomsten.
**Aanmelden voor één losse IOD-avond is niet mogelijk.

Helaas zit deze open IOD-bijeenkomst vol en kunt u zich niet meer aanmelden. Kijk voor de andere open IOD-bijeenkomsten in de agenda van ICOVet.

Agenda ICOVet